L’occitane Pivoine Sublime Perfect Make Up Remover

L'occitane MUR

Well, sudah lama juga ya saya nggak beli produknya L’occitane. Hehehe.. Ya kali mesti nabung 2 bulan dulu kalau mau beli satu produk. Hehehe..
Jadi ceritanya kapan hari itu saya jalan-jalan ke Tunjungan Plaza sama W, then i strucked in front of L’occitane shop 🙂 Their shop always tempts me #dontblamemeyes

Then the SA (dengan mulut manisnya gitu..) explained how good their make up remover is, especially from Pivoine Sublime Collection which is the best seller one.. Pivoine Collection ini base nya dari ekstrak bunga peony yang bisa bikin kulit lebih halus, segar, rata skin tone nya dan berkilau.. Hmmm..
Siapa sih nggak pengen punya wajah keliatan seger dan glowing??

Namun, begitu tahu harganya, agak-agak mikir.. Harga segitu buat pembersih muka?? Nggg… Usually i spend max IDR 250K for facial cleansing. So, ini upgrade juga sih meski saya belum tahu efektif nggak nya. Etapi baunya enak dan this one comes in gel which i never try.

Tapi…

Tapi…

*bimbang*

Tapi lalu si SA bilang, “ini produk organik lho ka..” And my hubby tempted *LOL. Dia bilang bukannya saya tertarik dengan segala sesuatu yang berhubungan dengan organik?? Hahaha… Dan dia mencium keengganan saya karena harganya yang cukup wow itu. Akhirnya W mengeluarkan kartunya dan bilang,

“udah, sana beli..” Wkwkwkwk… *kecup sayang*

L'occitane MUR pump

—–And i got 2 sample of Pivoine Sublime Creme for free.. 🙂—–

The packaging looks bulking (I mean comparing to my Klairs) but looks pretty (in pink).
The pump helps me a lot to take the gel out.

Description:

“This refreshing gel effectively removes impurities and make-up, including waterproof make-up,
from the face, eyes and lips. Enriched with a skin-perfecting extract, its glide-on texture
reveals skin that feels incredibly clean, supple and velvety, leaving the complexion looking fresh and
more luminous.”

Packaging: 200 ml pump bottle

Price: IDR 325K

Ingredients:

L'occitane MUR ingre

My impression:
Ini yang agak tricky, awalnya si SA bilang ini lembut banget dan cocok untuk kulit sensitif sekalipun plus nggak bikin perih di mata.

Well, are you kidding me??!!! Heeeee….

The story is.. When the first time i used it.. Saya dengan pedenya langsung apply di kulit pipi (sebenernya bisa pakai kapas, maksudnya gel nya dituangin di kapas trus diusapkan ke wajah). Enak sih, ada efek dinginnya gitu. But then, saya apply lagi ke mata buat ngebersihin maskara. Guess what? It hurts my eyes so bad T_T
Perih cyiin!!!  Nylekit gitu di mata.
Saya buru-buru ngebilas muka dengan air dan perihnya tambah parah T_T.. Ya Allah, niat mau cantik kenapa harus sakit sih. Huhuhu..

Ya saya agak trauma dong mau pakai lagi.. Tapi mengingat harganya!!! *sigh*
Saya putuskan tetep lanjut. Ha!

Mau nggak mau harus puter otak, ngakalin gimana caranya supaya produknya nggak mubadzir. Akhirnya, dia nggak saya pakai jadi eye makeup/dirty remover. Saya ganti pakai coconut oil atau klairs cleansing oil untuk daerah mata dan si Pivoine Sublime ini jadi pembersih di area wajah yang lain.

Karena selain efek perih di mata itu, so far this is a great makeup remover. Kemasannya oke. FYI, saya prefer cleansing things saya tersedia dalam bentuk botol berpompa. Karena kalau nambah liquid nya (ya kali saya lagi dandan gajah mode on) gampang tinggal pencet, keluar deh. Nggak sampai mengotori si botol. –Iya, saya terlalu cerewet kalau soal kemasan.– Satu nilai plus..

Plus lainnya: Bentukannya. Gel nya bening, dingin dan wanginya soft (di hidung saya sih). So, bisa jadi stress relieved after work. And the important thing is.. It very good to remove all dirty things from your face before you go to the bed. Look at this..

How it works mark

I put: Pixy Lip Cream, Covergirls Outlast Foundation, Mizzu eyeshadows..

After all, beside the drama, L’occitane Pivoine Sublime Make Up Remover is a good cleanser. You can give it a chance. Mungkin kalian berjodoh #eh

But if you asked me, No I will not repurchase. I have a better option tough 🙂

So, what’s your favourite cleanser product guys?

 

xoxo,

reANNfi

Advertisements

(latest) Morning Skincare Routine

Title MSR

Hello!!!!!

So, i promised to give my ton of reviews yes? This what i said a million times ago. LOL..

If you interest (please, yes..) Here, the quick review about my latest skincare products that i use. I will divide into Morning and Night routine (another post). Happy reading…

1. Klairs PORE Gentle Black Sugar Charcoal Soap
What is it?
“KLAIRS’s soap series are made by master craftsmen who have produced soap for more than 20 years. Delicately selected natural ingredients were matured for enough time at a low temperature.

For your benefit, artificial ingredients, such as surfactants, hardener, preservatives or fragrance were not used. Natural glycerin from the production stage is contained within the soap to maximize hydration effects.

When lathering the Gentle Black Sugar Charcoal Soap between palms, dense black bubbled are created. Charcoal eliminates dead skin cells and organic Ghassoul from Morocco draws sebum out of the skin.
Experience the feeling of purified pores along with a more brightened and even skin tone”

Ingredients
“Water, Sodium Hydroxide, Coconut Oil, Palm Oil, Sunflower Oil, Jojoba Oil, Castor Oil, Olive Oil, Theobroma Cacao(Cocoa)Seed Butter , Grapeseed Oil, Black Strap Powder , Dl-?Tocoperol, Volanic Ash, Ghassoul, Charcoal, Lavender Oil, Eucalyptus Oil”

>> The last piece from this soap. That’s why i don’t included it on pict 🙂 I decided to finished it before it gone to be expired *called a  economical thingy* It so nice meet this Charcoal soap. It really gently yet effective to clean dirties. It also make your face smooth and bright so you can start your day with brightly face too *apaan sih* <<

2. Benton Aloe BHA Skin Toner
What is it?
“Aloe BHA Skin Toner is made for all types of skin including sensitive and troubled skin types. Instead of water aloe barbadensis leaf water was used. This natural cosmetic further uses natural preservatives and natural cosmetic ingredients such as BHA and snail secretion filtrate. This product’s moisturizing and cooling effect helps calm skin damages caused by stress and pollution. It also provide pore care and manage dead skin”

Ingredients:
Aloe barbadensis leaf water, sodium hyaluronate, snail secretion filtrate, glycerin 2.60%,
pentylene glycol, zanthoxylum piperitum fruit extract, pulsatilla koreana extract,
usnea barbata (lichen) extract, polysorbate 20, salicylic acid, arginine, althaea rosea flower extract, aloe barbadensis leaf juice, beta-glucan, polyglutamic acid, aspalathus linearis extract, portulaca oleracea extract. psidium guajava fruit extract, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, xanthan gum.

>> Set aside the Cosrx AHA BHA Toner one. This one is a gem too.. Combine aloe, BHA and snail secretion filtrate will definitely good for your skin. Although my skin doesn’t go brighter (like Cosrx AHA BHA Toner) but i feel healthier 🙂 <<

3. Whamisa Organic Flower Toner in Original
What is it?
“This hydrating toner is enriched with chrysanthemum and rice extracts as well as galactomyces. Cucumber and broccoli extracts also help to soothe and prepare your skin for moisturisers. Aloe maculata is used instead of water to maximize benefits. Ingredients are fermented with our signature process to better preserve natural benefits and effectively nourish and hydrate skin.”

Ingredients:
*Aloe Maculata Leaf Extract, *Chrysanthemum Morifolium Flower Extract,
*Camellia Sinensis Leaf Extract, *Lactobacillus/Chrysanthemum Sinense Flower Ferment Filtrate, *Lactobacillus /Taraxacum Officinale (Dandelion) Rhizome/Root Ferment Filtrate, *Lactobacillus/Nelumbo Nucifera Flower Ferment Filtrate, Galactomyces Ferment Filtrate, *Oryza Sativa (Rice) Extract, *Rhodiola Rosea Root Extract, *Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, *Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, *Alcohol, ***Scutellaria Baicalensis Root Extract, ***Paeonia Suffruticosa Root Extract, ***Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Xanthan Gum, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Wood Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil,
Geranium Maculatum Oil, Cymbopogon Schoenanthus Oil, **Fragrance, d-Limonene, Linalol

 

>> Well, i tried to go ‘7 skin method’ train because it looks my U part face lil bit dehydrated. And the product that hype enough is Whamisa Organic Flower Toner.
And i failed!!! Bwahahaha..
I stop just in ‘2 skin method’ cause you know it took times. I always had morning hectic.
So you know lah… But just 2 layers are enough to make my skin feels moist and (in my thought) hydrate.

And if you realize i just buy Whamisa in share type not in full size since it cost lil bit more money than my regular toner and i didn’t know whether my skin can adjust the toner or not. I mean, what if i already bought the full size one and then it makes break out lah, purging lah. How sad i am???  Hehehehe.. <<

4. Manyo Galactomyces Niacin Special Treatment
What is it?
“Galactomyces Niacin is a liquid formula containing a pure concentration of 97% niacinamide (B3) that helps your skin’s uppermost layers appear renewed, clarified, and more even. Niacinamide also reduces enlarged, congested pores. But that’s not all: This booster also improves stubborn signs of aging such as dull, uneven skin tone, helps hasten the fading of post-breakout marks, and minimizes the appearance of skin discolorations and wrinkles. And it does this while also helping to preserve skin’s critical moisture barrier for a more supple feel and healthier look.
See what we mean by multi-tasking?
As impressive as niacinamide is on its own, at Manyo Factory we know the research has made it abundantly clear that skin always needs more than one specialized ingredient. So, Galactomyces Niacin Special Treatment Essence also contains skin-enhancing vitamin C, ultra-light moisturizing ingredients and antioxidants to help improve skin texture, hydration, and help skin defend its surface from free-radical damage that, left unchecked, can lead to further signs of aging.”

Ingredients: (from us.memebox)
Galactomyces Ferment Filtrate, Niacinamide, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract,
Pulsatilla Koreana Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract,
Hyaluronic Acid

>> For this one i also bought in “share type” size. Cause you know, i still have the cosrx one but the devil in my heart said to try manyo. So, here is it..

The consistency lil bit thicker than Cosrx Galactomyces but don’t worry it will absorb quickly into your skin. There is no significant smell. But, unfortunately my skin didn’t give any reaction. Ha!
No break outs yet no wonderful thingy happened. Yes, maybe because i just try in very limited period. But compared to the other one, this product do nothing.
So no! I will not continue to use it.<<

5. Skinmiso Pore Corset Serum
What is it?
“SKINMISO’s Pore Corset Serum is the best pore tightening serum. This pore tightening serum is perfect for people who have enlarged pores or people with excess sebum & oily looking skin. Try using a pore tightening serum that has lasting results, with ingredients like natural plant extract in Skinmiso’s exclusive complex, the Pore Corset Serum is your best choice for pore tightening !
In Features
1) 20 minutes of thorough pore tightening therapy. Enlarged pores due to multiple factors break down the hydration barrier and lower the elasticity of the skin. The SKINMISO Pore Corset Serum tightens the pores immediately to restore firmness and youth to exhausted skin.

2) Optimal hydration balance to regulate sebum. Long-term usage of the SKINMISO Pore Corset Serum results in transformation of pores and regulating sebum, the cause of oiliness and skin troubles. With a hydrating but light finish, the Pore Corset Serum creates the optimal hydration balance for the skin to regulate the excess production of sebum to prevent pore enlargement.

3) Revolutionizing skin tone & texture. The Pore Corset Serum protects frequently irritated and abused pores from damage and enlargement to revolutionize rough, uneven skin tone & texture into smooth and flawless skin.

Ingredients:
Water, Butylene Glycol, Alcohol, PEG/PPG-17/6 Copolymer, Glycerin, Sodium Polystyrene Sulfonate, Sodium Hyaluronate, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract, Hizikia Fusiforme Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Terminalia Chebula Fruit Extract, Portulaca Oleracea Extract, Helichrysum Arenarium Extract, Ecklonia Cava Extract, Codium Tomentosum Extract, Gelidium Cartilagineum Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Allantoin, Sodium PCA, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate, Menthol, Propylene Glycol, Aluminum Lactate, Xanthan Gum, Carbomer, Hydroxyacetophenone, Isohexadecane, C13-14 Isoparaffin, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Polysorbate 60, Diethyl oxalate, Laureth-7, Steareth-21, Cetyl Alcohol, Steareth-2, Stearic Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Triethanolamine, Dimethicone, Polyacrylamide, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Fragrance, Ethylhexylglycerin

>> I am a person who easily persuaded when it comes to everything that make my pore looks smaller.
Hahahaha.. So of course i bought this serum to prove if their claims are true??
I just put the liquid on my T-Zone. It lil bit thicker than Galactomyces Serum and really time to absorb into my skin. That’s why they require 20 minutes to wait until completely blend with your skin.
While my pores doesn’t really shrinking –because i realize now, i have facial hair that grow from my big pores! Hehehehe… I don’t have a plane to get rid those hair so now i okay– It control my sebum better than anything! Hurray!!! That’s why i love this product.<<

6. Formula 10.0.6 Picture Perfect Day: Gel Moisturizer with SPF 15
What is it:
“Formula 1006 Picture Perfect Day Gel Moisturizer with SPF 15 is a lightweight daily moisturizer that provides hydration and sun protection in one. Super-fruit Guava refines pores and promotes clear skin while Vitamin C moisturizes and smoothes. An everyday must-have for perfectly protected and balanced skin. Hydragel lightweight formula.”

Ingredients:
Active Ingredients: Avobenzone 2.0%, Octocrylene 6.0%, Octyl Salicylate 3.0%.
Inactive Ingredients: Water (Aqua), Glycerin, Dimethicone, Ceteth-20, Triacontanyl PVP,
Sorbitan Stearate, Phenoxyethanol, Triethanolamine, Carbomer, Caprylyl Glycol, Fragrance, Sodium PCA, Ethylhexylglycerin, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Psidium Guajava Fruit Extract, Ascorbyl Palmitate, Disodium EDTA.

>> In my mind, gel is transparent liquid that thicker than water. So, i lil bit surprised with the  texture –called me udik yes??–
It’s like a cream, a light cream which very easy to apply. I can use it in my hectic morning without fuse. Just this moisturizer and MiCa Foundation Powder, i’m ready to go out..
Now my skin doesn’t looks too oily on T-zone but still moist on U-zone. The claims if valid!
I also love the guava smell –if you don’t like guave, it’s a warning! LOL–<<

That’s my latest morning skin care. The night will be on another post. The different will lay on double cleansing thing and a heavy moisturizer that i use. Stay tune..

And oh! Happy fasting anyone…

 

xoxo,

reANNfi

 

My Latest Daily Regime (Dec 16)

Hello gengs….

Udah bulan Desember aja nih, perasaan waktu cepet banget ya berjalannya. Pfiuh..

Not that i’m changing fast too. Terutama di urusan perawatan jasmani alias skincare. Hehehe…

Masih inget kan, waktu awal tahun ini saya bertekad banget untuk beralih ke natural skincare products  ya etapi belakangan niat saya nggak sebesar dulu. I will admit, the natural one is very great products cuma butuh ketelatenan yang lebih aja untuk dapat hasil yang diinginkan. Nah, karena alasan itu plus karena “kejadian yang tidak diinginkan itu”, akhirnya saya selingkuh deh *rolling eyes*

Saya CLBK dengan mantan kosmetik Korea dengan beli produk-produk yang dari dulu emang pengen banget dibeli tapi nggak jadi karena lebih milih yang natural. It consists many acid treatments karena mengandung manfaat “menata” kulit dari kerusakan akibat sinar matahari dan memicu pembentukan kolagen kulit secara alami. Yes, i need something to make my skin smoother.

Say hello to these babies..

daily-2

Eniwei postingan ini nggak bakal ada review lengkapnya ya.. Cuma sekedar kesan dan pesan singkat. tssah…

1. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil
>> Pertama kali pakai cleansing oil yang beli di luaran. Biasanya saya bikin sendiri dari
coconut oil. Tapi bahan-bahan nya lagi abis dan males ngeracik. Jadilah beli produk jadi aja.

Milih Klairs karena udah teracuni sama mba Eunice dari Wishtrend. Plus ingredientsnya juga dari beberapa vegetable oil yang Insya Allah nggak bikin iritasi. So far, produknya oke banget buat ngebersihin wajah. Foundie, maskara dan kotoran-kotorannya melting gitu, trus makainya gampang. Tinggal di apply ke seluruh wajah (yes, ke mata bisa kok buat nglumerin maskara dkk) di pijat-pijat biar meresap, basuh pakai air sampai residunya hilang. Voila, make up bersih dan nggak bikin kulit kering.

Saya suka banget sama cleansing oil ini. Hampir tiap hari dipake pas malam meski nggak lagi ber make up ala-ala. Soal harga nggak bisa dibilang murce sih, tapi worth it lah.
Ini udah masuk pemakaian bulan ke lima dan masih belum menunjukkan tanda-tanda mau habis.

2. Klairs Gentle Black Sugar Charcoal Soap
>> Belinya paketan sama Cleansing Oil. Bentuknya batangan, dengan ada kotak-kotak kecil kayak cokelat silverqueen gitu.

Cara pakai: tinggal di gosok pakai air sampai jin busa nya keluar lalu si busa di
apply di wajah dengan gerakan memutar ke atas. Pijat-pijat sedikit. Bilas. Jangan sampai kena mata  ya soapnya. Perih cyiin.

What impressed me is wajah keliatan bersih dan segar setelah cuci muka meski ada efek sedikit tight but it never bother me. Dan karena saya pelit irit, sabunnya saya potong kecil-kecil sesuai kotak partisi yang ada. Ada 6 kotak. Nah sebulan biasanya habis 1 kotak kecil, jadi kira-kira 1 sabun bisa buat setengah tahun. Bwuahahaha..

3. Cosrx Good Morning Low PH Cleanser
>> My latest additions. Awalnya cuma beli sharing bottle aja, eee ternyata enak. Teksturnya gel, tapi bisa menghasilkan busa yang cukup banyak. Berbeda dengan charcoal soap di atas, hasil akhirnya nggak bikin kesat jadi kulit wajah tetap terasa lembut. Meski begitu, tetep efektif kok ngebersihin kotoran dan sisa cleansing oil.
Jadi makainya gantian aja sama charcoal soap. Tergantung sama mood, lagi mau sama yang mana. Hehehe..

4. Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner
>> Setelah nyobain bha liquid powder dan terkesan banget dengan produk Cosrx jadi pengen nambah toner ini *latah*

Teksturnya cair banget jadi gampang meresap di kulit. Dan karena kandungan AHA dan BHA nya cuma 0.1% jadi nggak terlalu mengeksfoliasi kulit so nggak terlalu menyengat di kulit kita juga.

All i can say.. It’s a perfect toner for me. Membersihkan kulit dan pori-pori khususnya,
menyegarkan dan mengurangi sebum berlebihan di daerah T. Bravo!!!

5. Cosrx BHA Blackead Power Liquid
>> Well, i need something to make my skin smoother. Dan ini jawabannya.. Nah ini BHA nya agak gede. Hah? BHA? Apa itu BHA?

Nah, Beta Hydroxy Acid (BHA) atau Salicylic Acid adalah senyawa kimia yang digunakan
pada produk kecantikan untuk membantu mengangkat sel-sel kulit mati atau eksfoliasi sehingga bisa memperbaiki tekstur dan warna kulit.

Oke, saya mau bercerita sedikit.
Sebenarnya secara alami, sel-sel kulit kita akan memperbarui diri sendiri setiap (kurleb) 28 hari, namun karena seiring bertambahnya umur dan gaya hidup yang serampangan itu, proses nya jadi melambat.
Jadi sel yang belum selesai diperbarui di tumpuk sel kulit mati yang baru. So, munculnya yang namanya komedo, jerawat dan blackhead yang nggak berkesudahan.
Ada beberapa macam eksfolian, mau yang manual pakai sikat wajah (iyah wajah, bukan sikat buat nyuci), atau scrub atau zat kimia contohnya kosmetik yang mengandung BHA dan AHA (alpha hydroxy acids). Menurut penelitan, karena AHA dan BHA bekerja dengan menggunakan proses kimiawi, mereka dapat lebih meresap ke dalam kulit dan memberikan hasil yang lebih baik dibanding dengan scrub, yang cuma bisa bekerja pada permukaan luar kulit saja. Tapi, si AHA dan BHA tersebut nggak akan meng-exfoliate kulit kita terlalu banyak kok. Mereka cuma mengangkat sel-sel pada permukaan kulit yang sudah mati
atau rusak dan nggak akan mengangkat sel kulit yang sehat. Makanya kulit kita akan keliatan smooth, sehat dan warna kulit jadi lebih merata.
Perbedaan antara AHA dan BHA adalah kalo AHA dapat larut dalam air, sementara si BHA larutnya dalam minyak. Singkatnya AHA cocok untuk kalian yang berkulit kering, BHA lebih cocok untuk orang yang kayak eikeh. Pabrik minyak. Hohohoho…
Cuma, sebaiknya pemakaian nya nggak setiap hari. Bahkan di websitenya cosrx, hanya disarankan 3x seminggu. Jadi ya selang seling. Hari ini makai, besok nggak. Lagian kalau tiap hari dibubuhkan,nggak kebayang aja rasanya. Agak nylekit-nylekit gengs.. Tapi worth to the max..

Kulit wajah saya semakin mulus, komedo berkurang banyak dan pori-pori terlihat sedikiiit mengecil. I love this.

6. Skin&Lab Vita Energy Toner
>> Toner yang saya pakai sebelum cosrx. Sebenernya masih ada sih isinya. Tapi karena saya kadung ngidam Cosrx, yang ini saya agak saya singkirkan. Hehehe.. Duh, maaf yaa…

Padahal bukan karena toner ini nggak berfungsi dengan seharusnya, toner ini keren kok. Dia menyegarkan dan melembapkan. Nah lho.. Trus karena mengandung banyak vitamin pula toner ini menutrisi kulit dengan maksimal. Plus dia bisa dipakai sebagai facial mist. Jadi kalau lagi merasa wajah suram, tinggal semprot pakai ini. Fresh lagi.

7. Klairs Freshly Juiced Vitamin C Serum
>> Vitamin C Serum berguna sekali untuk mencerahkan kulit, mengurangi bintik-bintik hitam serta memperbarui dan menutrisi sel kulit. Jelas, saya butuh dong fungsi semacam ini untuk kulit. So yes,i added into my daily regime.

Etapi sebelumnya saya pakai C21,5 dan meski serumnya amazing tapi gampang banget teroksidasi T_T Kalau sudah teroksidasi begitu biasanya efeknya nggak cling lagi. Makanya saya nggak repurchase, saya ganti ke Klairs ini akibat kemakan racunnya si Eunice dari Wishtrend. Ya nasib sebagai cewek yang gampangan (kena “racun”).. Hehehe

Klairs ini manfaatnya hampir sama dengan serum vitamin C yang lama (melembabkan dan mengurangi dark spot) tapi nggak ada efek nylekit di kulit kayak C21,5.

Cuma, kadang-kadang aja ada sedikit sensasi hot ketika pengaplikasian meski nggak sering. Saya kurang tahu penyebabnya dan agak males nyari (hehehehe) toh nggak bikin kulit terbakar or something dangerous. Hahaha.. Okay, jangan ditiru. Nantilah kalau
ada waktu saya bakal nyari tahu. ^_^

Dengan harga yang lebih mahal, dia menang di masa oksidasi yang agak lebih lama dibanding C21,5. Tapi saya sih belum mau repurchase. Masih pengen Skinmiso Pore Corset Serum *evil laugh*

8. Skin Aqua UV Whitening Milk
>> Biasanya saya nggak terlalu merasa wajib pakai sunblock dalam bentuk terpisah. Karena sudah merasa terpenuhi dari BB Cream atau bedak. Heee… Namun, waktu memutuskan akan pakai produk mengandung AHA/BHA, ternyata wajib pakai sunblock untuk keseharian plus perlu di apply ulang tiap 3jam sekali. Wuakks!!!
Yes, karena AHA/BHA termasuk bahan eksfoliasi alias pengelupas sel kulit mati, naturally kulit  kita bakal lebih sensitif kena sinar matahari *sigh*

Mulailah saya bergerilya mencari produk yang oke. Dulu sebelum “mengkonsumsi” produk natural,saya pernah pakai sunblock merek wardah tapi nggak cocok. Bikin minyak di kulit semakin liar. Hehe..

Pas lagi berkeliaran di hypermart nemu skinaqua, beli, dicoba. Voila.. Lebih match sama eikeh. Cepat meresap dan nggak oily banget. Padahal bukan varian untuk kulit berminyak juga. Plus, harganya affordable. Yippi!!!!

9. C20 Vitamin Sleep 9 to 5 Crema
>> Karena saya agak serakah, waktu beli C21,5 Vit C Serum saya juga sekalian ngambil krimnya. Menurut websitenya duo ini mampu bekerja secara berkesinambungan *alah* untuk mempercantik kulit wajah kita. So’ lah.. Saya beli. Dan ternyata… Saya sukaaa…

Teksturnya lumayan creamy (maksudnya buat pabrik minyak kayak saya), jadi emang bener kalau cocoknya dipakai di malam hari. Pakai yang agak banyakan. Hehehe… Besok paginya… Wuaaa..

Kulit terlihat kenyal dan smoother by the day. Dark spot juga perlahan berkurang.

10. Kiehl’s Earth Pore Cleansing Masque
>> Sisa dari acara program LUCYS nya Kiehl’s kapan hari. Selain awet, desye bagus banget untuk membersihkan pori-pori dan skin tightening.

11. Cosrx Ultimate Nourishing Rice Overnight Mask
>> Sleeping pack bukan termasuk produk wajib saya sehari-hari. Cukuplah wash off mask memenuhi penambahan nutrisi kulit. Tapi punya cosrx ini tempted banget buat dicoba. Dan yes, it do what it said.
It help my skin brighter, healthy and looks radiant. Lagipula ini tri in wan produk lhoo..
Bisa dipake buat masker bobok sleeping mask, masker bilas atau pun krim moisturizer biasa. Cuma saya nggak nyobain fungsi terakhir, secara mengandung efek lengket di kulit. Bisa mengacaukan make up ini. So NO NO for daily cream.

12. Tathata Aloe Vera & Rosemary Lotion
>> Satu dari sedikit natural skincare yang masih saya pakai. It helps reducing my sebum. Tapi makainya pas kalo di rumah aja, nggak lagi pengen kemana-mana. Karena ternyata lotion ini nggak cocok dipakai bebarengan sama bedak mineral botanica eikeh T_T

13. Random Mask Sheet
>> Saya jarang sih pakai masker kertas ini.. Secara kalau dari segi ekonomis, amat sangat nggak hemat. Hahaha.. Ya kali produk seharga 20 sampai 45 ribu dipakai cuma sekali dan dibuang. Inget duit di atm lah.. Huhuhu.. Makanya makainya juga jarang-jarang, paling sebulan sekali. Ato kalo lagi ada undangan kewongan, sebelum ber makeup ria saya maskeran dulu biar muka lebih cling dan hasil make up lebih tahan lama.

14. Tathata Roll On Firming Eye Serum
>> Produk yang saya beli bebarengan sama Aloe Vera & Rosemary Lotion. Saya suka produk perawatan mata yang model beginian, ROLL ON. Cukup dioles sambil dipijat pake kemasannya. Nggak perlu pake tangan, ya kali takut aja kecolok. Hahaha…

Can’t say much about this one. Karena saya akui, sleeping habit saya buruk. Suka bangun dini hari kemudian nggak bisa tidur lagi. Alhasil, mata panda saya..???? Ya begitulah.. Tapi ini lumayan mereduce kok. Bolehlah dicoba..

So, that’s all. Nanti kalau saya merevisi produk yang lagi dipakai (so pasti laah.. :-p), saya
bakalan update kok..

xoxo,

reANNfi

Skincare Regime with Aquila Herbal

1463774753606In this 2016, for me new month means new skincare products to try!!!! *happy me* *evil laugh *

Dan sekarang, maksudnya selama bulan mei ini saya lagi nyobain Aquila Herbal yang saya temukan di Instagram. Sebenernya saya sudah follow sejak beberapa bulan yang lalu,tapi masih ragu-ragu mau mencoba. Secara daftar “Skincare Waiting List” puanjang banget. Hehehe…Dan pada akhirnya tertarik beli, karena saya menang giveaway mereka.

Yes, sekitar awal Mei Aquila Herbal ngadain giveaway berhadiah Pure Body Butter. Dan saya menang! Alhamdulillah. Tapi (ada tapinya…) karena ongkos kirimnya ditanggung pemenang, saya jadi mikir-mikir, eman juga kalau cuma buat ngirim 1 produk. So’lah saya order produk lainnya.. Cuma bingung mau yang mana.

Setelah saya mencoba mengulik informasi dari ke mba Anindya –miminnya Aquila Herbal– dan menengok website (www.aquila-herb.com) serta instagram pemiliknya (pujiaquila), saya lumayan yakin kalau produk-produk Aquila aman dikonsumsi sebagai daily skincare.

Secuplik informasi dari websitenya..
Aquila From Website

Kekurangannya mungkin ada di belum adanya ijin dari BPOM yang katanya sedang diusahakan oleh pemiliknya..Tapi yah banyak juga handmade skincare artisan lainnya yang belum mengantongi ijin tapi sudah bisa beredar. Dan so far, belum ada masalah yang muncul. Mungkin ya karena bahan-bahannya alami dan fresh plus mereka semua menjaga kebersihan ketika produksi. Jadi bagi saya nggak ada masalah untuk mencoba produk buatan mereka termasuk si Aquila Herbal ini. Tapi feel free to correct me yes…

Nah, berikut produk-produk Aquila pilihan saya

1463110796139
1. Sabun Cair Bulus
>> Sabun dengan perpaduan dari minyak bulus serta minyak sereh yang kaya akan khasiat alami, membantu mengurangi flek hitam,melembabkan, mengurangi gatal, mengencangkan kulit, dll. Dapat digunakan segala jenis kulit (all skin type)
Harga: IDR 40K/100 ml
Komposisi: Minyak Bulus, Minyak Sereh (Lemongrass oil), potassium, air, gliceryn, minyak jarak(ricini oil)
“Tanpa: Parfum, Pengawet, Pewarna, Deterjen SLS (Sodium Lauryl Sulfate) atau turunannya”
My impression: Awalnya agak ngeri dengan kata-kata Bulus, hewan sejenis kura-kura. Tapi kemudian saya ingat, salah satu Diva Indonesia, Krisdayanti pernah ngomong kalau dia rajin banget pakai minyak bulus untuk wajahnya karena mampu mengencangkan dan mengenyalkan kulit plus menghilangkan flek hitam. Saya sih wow aja gitu dan pada akhirnya tertarik buat nyoba. Heeee… Dan nggak nyesel.
Sabun bulus Aquila ini mengandung busa yang cukup banyak tapi lembut. Jadi nggak bikin kulit kering. Malah kalau habis nyuci muka, kulit wajah berasa lembut, pori-pori terlihat lebih menutup dan segar. Cuman hati-hati kalau sudah kena mata, lumayan perih cyiin..

1463110858624
2. Natural Toner
>> Toner yang membantu menyeimbangkan/menjaga PH kulit, mengurangi jerawat & komedo, mengecilkan pori dan mengencangkan kulit.
Harga: IDR 45K/100 ml
Komposisi: Air, gula, apel, ragi, ekstrak pegagan & aloevera
My impression: Toner yang menyenangkan. Hee… Menyegarkan dan melembapkan plus bisa mengangkat sisa-sisa pembersih. Yang pasti kulit jadi lebih bersih so pelembab bisa lebih gampang menyerap di kulit. Makanya meskipun di botol tertulis dipakai di malam hari, saya pakai pas pagi juga dong. Heeee..

1463110345694
3. Krim Pagi
>> Krim yang membantu melembabkan kulit sekaligus melindungi kulit dari pengaruh buruk sinar matahari.
Komposisi: Water, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Stearic Acid, Zinc Oxide, Cetyl Alc., Stearyl Alc., Oriza Sativa (Rice) Bran Oil, Olea Europea (Zaitun) Fruit Oil, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Vitus Vinifera (Grape) Seed Oil, Beeswax, Xantham Gum, Pottasium SOrbate.
Harga: IDR 45K/14gr
My impression: Yang paling saya suka, krim ini cepet banget meresap di kulit. Jadi, bisa membantu kerempongan saya di pagi hari. So far so good.. Melembabkan, nggak bikin kumus-kumus dan nggak terlalu bikin wajah oily. Plus sudah mengandung pelindung dari sinar UV A & B dari zinc oxide. Yippi!!!

146311097796814631109067114. Krim Malam Pencerah
>> Membantu mencerahkan, menyamarkan flek hitam dan menutrisi kulit.
Komposisi: Water, Cocos Nucifera (Coconut Oil), Stearic Acid, Cetyl Alc., Stearyl Acl., Oriza Sativa (Rice) Bran Oil, Olea Europaea (Zaitun) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Vitus Vinifera (Grape) Seed Oil, Beeswax, Xanthan Gum, Pottasium Sorbate, Vitamin B3 (Niancimide), Kojic Acid, Hibiscus Sabdarifa (Rosella) Flower Extract, Cantella Asiatica (Pegagan) Extract, Patchouli Essential Oil
Harga:  IDR 45K/14gr
TANPA MERCURY, HIDROQUINON, RETINOL, PENGAWET PARABEN, PEWARNA DAN PARFUME
My impression: Hampir sama dengan krim paginya. So far so good. Bikin wajah nggak kumus-kumus dan berminyak ketika bangun tidur. Minus-nya mungkin bau krimnya lebih mengganggu ketimbang yang pagi.
1463147875952
5. Serum Kojic Acid
>> Mengurangi/menipiskan flek hitam, mencerahkan, menghaluskan dan mengencangkan kulit. Efektif juga untuk mengeringkan jerawat dan membantu membersihkan bekas hitam jerawat.
Komposisi: Gel base, Kojic Acid, Arbutin, Vit B3, K-Sorbat, Vit C, Pueraria Mirifica Extract.
Tanpa Pengawet Paraben, Hidroquinon, Retinol, AHA, Glicolic Acid dan Pewarna.
Harga: 100rb/10ml (botol kaca)
My impression: Si serum ini saya pakai sekitar 5menitan sebelum krim pagi & malam. Yah untuk menambah kedahsyatan efeknya. Teksturnya gel agak cair jadi gampang meresap di kulit. Suka!!!!

1463774341159
6. Spirulina mask
>>  Masker berbahan dasar spirulina (tumbuhan air sejenis ganggang yang berwarna hijau kebiruan) mengandung ß -carotene, vitamin E, asam linolenik, yang baik untuk melawan penuaan. Spirulina secara empiris berkhasiat menghilangkan radikal bebas di dalam tubuh, menunda proses penuaan, mengatur metabolisme, meningkatkan fungsi kerja kelenjar tubuh, memperlambat penyusutan kelenjar, meningkatkan vitalitas, dan memberikan kecantikan dari dalam dan luar tubuh. Manfaat Masker Spirulina: membantu detoksifikasi kulit Anti aging Anti oksidan, mengencangkan kulit, menghaluskan kulit Mengecilkan pori-pori
Komposisi: Arrowroot organic (Tepung Garut), Spirulina (alga/ganggang), Curcuma rhizoma extract (kunir), Oryza sativa (beras), Manihot utilissima (singkong).
100% alami TANPA PENGAWET,PEWARNA DAN BAHAN KIMIA TAMBAHAN
Harga: 25rb/20g
My impression: Belum bisa ngomong banyak, karena baru nyobain satu kali. Heee.. Yang pasti masker termasuk skincare rutin saya. Jadi produk ini termasuk must try item lah. Stay tune untuk melihat efek dari masker nya yaa…

1463111032847
6. Pure body butter
>> Membantu mencegah terjadinya stretch mark dan menjaga elastisitas dan kelembaban kulit.
Komposisi: Cocoa Butter asli Indonesia, Shea Butter Africa Organik, Extra Virgin Olive Oil, Extra Virgin Coconut Oil asli Indonesia, Patchouli (daun nilam) Pure Essential Oil asli Indonesia, Sesame seed oil asli Indonesia (minyak biji wijen)
Tanpa parfum, pewarna, pengawet dan bahan sintetik. Simpan di lemari pendingin jika tidak akan digunakan dalam waktu dekat
Harga: /50gr
My impression: Meski belum hamil, tapi saya sudah punya stretch mark. Mungkin efek kenaikan berat badan setelah bekerja yaaa.. –ngeles–
Saya nggak rutin makainya sih, karena punya dua body butter yang harus habis dalam waktu berdekatan. Tapi kalau mau dibandingkan, saya suka yang pure ini karena baunya lebih “plain” jadi bisa saya campur dengan essential oil lain. Misal, kapan hari badan saya menunjukkan gejala mau batuk trus saya oleskan campuran Pure Body Butter dengan beberapa tetes eucalyptus eo ke dada dan badan. Alhamdulillah batuknya nggak jadi datang.

FINAL THOUGHTS
Saya sudah menggunakan produk Aquila Herbal ini sekitar 2 mingguan. Dan boleh dibilang, saya oke. Heee.. Kulit saya mulai lebih lembut, jerawat bulanan gampang kering dan hidung lebih bebas komedo!! Dan yang agak amazing, biasanya di ujung hidung saya ada kayak jerawat yang nggak ilang-ilang, ini mulai mengecil cyiiin.. Alhamdulillah yah *kibasin kerudung* Plusnya lagi harganya terjangkau, nggak sampai bikin mata si Koko membelalak. Biar agak menyakinkan, saya posting juga foto before – after nya yaa…
1463110255622
1463107751472

DIMANA BISA BELI:
Website
Instagram

My first pose for Neez :)

Having a clothing line means you should be ready to become an unofficial brand ambassador and guinea pig??? LOL…

IMG_20160418_190436_1461225154313-01

1461225108159_1461225313585

> Made from high quality premium ima.. The fabric is cotton, thick but comfie.

1461225256371_1461225325152

This one made from wolfis and Japanese cotton. Very very recommended.

Well, now i have homework.. Finding a good spot to take pictures and trying many poses. LOL…

Please kindly visit my muslim clothing wear.. NEEZ

Thank you

xoxo,

reANNfi

 

Chark by Blustone Avenue

Chark Foto

ATTENTION!!! you will find rather disgusting images.

the big neez beauty review is back!

And now i won’t talk about skin or body care regime. It’s about teeth!!!! *big smile*

FYI, i have some problems regarding my oral health:
> sometimes bad breathe (my gastric acid is something)
> tartar
> yellowish teeth

I can resolve the first problem by choosing my food carefully. I can’t eat something that can cause my gastric acid level higher. Case closed.

But for the last two, it looks like i can’t do nothing. I already try various different tooth pastes, but failed. I don’t wanna go to dentist just to whitening my teeth, it cost a lots. Heeeee…

One day, when scrolling around my IG (again!!!) i found an interesting product, CHARK from Blustone Avenue.

Description:
New Improved Formula. Organic teeth whitening and detoxify organic mouth area. Safe to use for all ages, pregnant women and breastfeeding women.

They also claim their products 100% organic, has FDA license…

Oh well, i tempted. So of course i bought it 🙂

Here’s the looks..
Chark Texture

Chark Backstory
Ingredients:
1. Activated Charcoal
2. Bentonite Clay
3. Himalayan Sea Salt
4. Organic French Clay
5. Lemongrass Extract

Price: IDR 75K

Nett: 50 gr black powdery in plastic jar

Benefit:
1. Whiten teeth naturally
2. Prevent teeth plaque / tartar
3. Remove teeth plaque/tartar
4. Cure bad breath
5. Eliminate mouth ulcer
6. Clean your teeth thoroughly
7. Prevent gingivitis
8. Acts like mouth-area anti bacterial

How to use:
1. Grab a toothbrush
2. Dip into the water until bristles wet
3. Dab the brush into Chark powder
4. Brush teeth for 1-2 minutes
5. Rinse until clean

StepbyStep Chark

*Use at least 3-4 times a week for best results*

My impression:
At first time i applied Chark, i felt weird! Cause you know, POWDER.. It is an unconventional way (in my life) to clean my teeth. I’m afraid i end up swallow the powder. Hahahaha… But i’m not too worry since i thought the ingredients are food grade, CMIIW..
After 2 weeks, i found the good result. My teeth whiter and my plaque?? Where are you going guys? Hehehe…

BA Chark
See the difference? So you can say, I’m impressed!!
You should try it too…

xoxo,

reANNfi

homemade_kefir for skin detox

Hello friday!!

Today i will give you a review about my recent skincare regime. It looks like i change my regime for every month. Hohoho… #notthatimcomplain #myhubbydoes

For February and recently i dare myself to try KEFIR for detoxifying reason.

Yes, kefir is everywhere now in Instagram world. You can drink it or put on your face as skincare regime. What? Yes, cause kefir known has many benefits. Even you can found kefir in Al-Quran (76: 5-6). But what kefir is?
Here’s the information that i found in wikipedia:
Kefir, keefir, or kephir (/k?’fir/ k?-FEER),[1][2] alternatively milk kefir, or búlgaros, is a fermented milk drink made with kefir “grains” (a yeast/bacterial fermentation starter) and has its origins in the north Caucasus Mountains.[3] It is prepared by inoculating cow, goat, or sheep milk with kefir grains.[4] Traditional kefir was made in skin bags that were hung near a doorway; the bag would be knocked by anyone passing through the doorway to help keep the milk and kefir grains well mixed.

Naturally, i should stay away from kefir (cause you know, animal milk..) But since i develop hemorrhoid symptom, i started drink yogurts which a pretty help during the healing time. And just because kefir is yogurt like but more in higher level, maybe i should give it try. Not to drink it (i’m afraid the taste is unbearable. Heeee…), but to put on my skin cause the benefit for your skin. It said kefir can ditch all chemical thingy from  you skin. You named it hydroquinon, mercury etc.

Yes, i give it try and started to look many kefir products. From instagram (where else..), i found homemade_kefir, a mother who sell many kefir products especially skin and body care. And she reside in Surabaya (cheaper delivery cost, anyone?). Hurray!!!

She offered 2 package skincare regime which consist: kefir mask, toner, cleanser, cream, facial foam. The difference lay on the mask, one with blueblack varian the other is pure etawa kefir mask.

I choose the pure one since it cheapest. Bwuahaha… I also skipped facial foam cause simply i don’t need it. But i added V-Spray because it claimed can help to cure hemorrhoid.

1458249979861

So.. Let’s check my review!
1458233419819

1. Cleansing milk
>> It has lime scent and creamy texture. A good cleanser which help you to throw away the dirt. But you should know, usually i don’t put a ton makeup. So, i don’t know if this milk could be a makeup remover too. Use it twice a day: morning and night before sleep.
1458249059733
2. Toner
>> My most favorite product. It watery like. So give a refresh and bright feel to your skin. Apply after you cleanse your skin.
1458249504543
3. Pure etawa mask
>> it claimed can:
1) Detoxify your skin from chemical ingredients that live long under your skin surfaces
2) Reduce acnes and dark spots and fungi (wait, fungi in my face ?? Yieks)
3) Reduce fine lines and shrink pores
4) Maintain your skin’s natural moisture
5) Smoothing and brightening your skin (Well, it does. Hehehe..)

>> For the first 30 days of detox program i should regularly apply mask EVERY DAY. But sometimes i skipped. Heee.. For some time, when the mask still on my face i can feel “nrecep-nrecep” oh my, i can’t find a similar word in English, maybe sting effect. You know, like an ant bite your skin. Not in dangerous way. Really. The Homemade_kefir owner said it detox effect. So, never mind. Usually i feel it on my chin and cheeks. Can’t complain tough cause i can feel the good things. My blackheads vanish! And give the brightness vibe instantly!
1458249100256
4. Kefir cream 3pc
>> made from kefir and coconut oil and others. The only one product that show the ingredients. Hehehe.. It has a creamy texture and lime scent too like the cleansing milk. But the milky scent is smell strong too which is…. *sigh* The coconut oil add protections against UV.

1458249788473
5. V-spray
>> Has watery like texture too like the toner but with different (and odd) smell. Hee.. Never mind, it help to lessen my hemorrhoid symptoms. Alhamdulillah.

Overall…

What I like : It definitely give everything as promises. My skin slowly become smooth and moist and I realized that my smile lines doesn’t looks firm as usual.I just hope that the fungis will also gone away too (since i can’t see it.. Hehehe).

What I dislike:
It should keep in refrigerator *sigh* For a lazy girl like me it’s too tiring..
Doesn’t show the ingredients. I mean, since it good products, I should know which ingredient that change my skin so much. Or maybe it’s simply kefir that work amazingly.
The smell!! How many times I told you that I hate milky smell. But since I determined to try Homemade_kefir, I should bear it. Hehehe..

Re-purchase : not now.. I still traumatized with the smell. I should prepare my mentality more. Hehehe.

So, if you never find a problem with milky products. You should try!

Happy friday,

reANNfi

Terra Nendura Solid Deodorant

On my previous deodorant review I already told you that I’m trying to find a stick deo. And after “making effort” strolling around Instagram I found another Natural goodies maker..
It called Terra Nendura from Mba Widyandharie (Widya).. She is an natural body care goodies artisan. One of her products is natural deodorant but you can choose the balm or stick variant. Yuhuuu.. Let’s try the stick one..

1453710450063

1453710371291

Solid Deo and friends (some products from Terra Nendura)

She named it: Solid Deodorant.

Ingredients: Coconut Oil, Shea Butter, Cocoa Butter, Beeswax, Vegetable Glycerin, Arrowroot Powder, Kaolin Clay, Zinc Oxide, Essential Oil (Lavender, Tea tree, Rose Geranium/Sandalwood).
>>> So lavender and tea tree EO are a must thing to include. The rose geranium and sandalwood are the aroma you can choose as your preference.

Price: 45.000

 

1453711435759

How to use:
It is a stick. Just open the lid. Roll the bottom of the packaging so the balm can be out. Apply to your armpit.

My impressions:
> Smell good. I choose the rose geranium one. And i love it.

> Non-irritating.

> Easy to use.

> For the first week usage: I hate it very much. It couldn’t stop my sweats and i somehow i could smell the sour thingy from my body. Yieks.. Suddenly I lost my confidence. But can’t stop using it. Since i don’t have any deodorant and i don’t want go back using the drugstore one  T_T
So i tried to cover it by apply more perfume (which is helped).

Then i went on vacation in Malang. And voila! I found a miracle. LOL. I didn’t sweating too much and the sour smell was gone! What!!!

And then i realize, all the sweat and not so good smell are caused by weather. Mbak Widya already “alarming” me that deodorant never blocked sweats. Oh!

So yes, it is a natural thing. Fine! But why i had excessive sweats?

Simply because i live in Surabaya which the temperature can reach up to 40°C! And Malang just has 20 – 25°C. What the difference?? *sigh*

In my case, higher temperatures are the primary cause of sweating (too much). So…

Should i complain to God? Hahaha.. Off course not, just let it be. But well, sweating actually good for your body to detox isn’t? So your body will feel healthier too..

Just need a solution which is put lil more perfume when Surabaya’s weather shows its ferocity. Case closed. Heee…

So, you can say i’m impress with this product. You can stay confidence in easy way without put any toxic into you body.

Where you can buy:
Instagram
Facebook

xoxo,

reANNfi

Keyra Natural Pomegranate Goat Soap

Hello.. Hello..

As I promised, I want to share my point of view about this product. It comes from Keyra Natural which naturally can be found in Instagram 🙂

Keyra provides several products: goat milk soap bar, kefir mask and essential oils. I more interested in soap bar since now it my biggest natural life expense. Hahaha..

The goat milk soap bar has 3 variant: unscented, pomegranate & lemongrass. Lemongrass seem tempted but pome’s benefit make me want to try it more.

Main ingredients: goat milk & pomegranate. Goat milk known good for skin, since the benefits are:

> Natural Alpha Hydroxide Acids (AHA) such as lactic acid which help remove dead skin cells and rejuvenate the skin.
> Vitamins. Goat’s milk contains many vitamins, particularly high in vitamin A which repair damaged skin tissues and maintain healthy skin.
> Minerals. Goat’s milk contains important minerals for the skin such as selenium. Selenium prevent skin damaged by sun exposure.
> Soothes skin irritations (eczema, psoriasis, acne)
> Goat’s milk moisturize the skin.

So although I avoid drink animal’s milk but I don’t mind to use it as external use.. (what a contradiction 🙂 )

On the other side Pomegranate (Punica Granatum) rich in antioxidant so it can prevent damage cause due to free radicals; skin cell regeneration; anti aging and moisturizes the skin with micro nutrients.
(source: here)

With a good combination of the ingredients, I thought it is a great product although maybe too pricey for some people (IDR 50K).

When I decide to bought it directly from Keyra, the admin informed me that there were 5% discount in Luvunatural website. Hahaha.. How good she/he was..

Finally I bought it at Luvunatural where you will not only find Keyra products there cause Luvunatural is website that sell many interesting natural products. I could hear the devilish shopper side in my mind asked me to took another goods. Hehehe, but since I don’t have a spare money left I chose to ignored it..

Voila,, here is it.

1452773980317_1452774229247

1452774044190(1)

1452774095565

I personally like the packaging. Looks sturdy..

1452773765011(1)

The ingredients all list on the back side of packaging.

1452774153082

I use it as my daily sudsy facial cleanser.. Cause i still can’t stand using oil as my only cleanser. Here’s the application:

1452760762420
I put my kryolan and eye shadows. Then rub the soap on my hand. And voila, gone away! (sorry for the bad quality pics..)
My impression:
> has a good cleansing skill..
> you can use it as facial and body soap (double strike!).
> since it contain Goat milk my skin feel moist after washing.
> it also help your skin lil brighter.
> but I hate the after shower smell. Since I hate milky smell (so it just my preference)
> be careful not to get in your eyes cause it hurt so bad. If it happens  just rinse it with more water.

Just because i’m lil bit stingy. LOL.. I cut bar into lil pieces so it can life longer.. Hahaha…

Overall, i recommend this product for you guys (if you are not a vegan yes..). And if you buy this goat milk it means you also support local farmers. So go buy and try on:

Keyra Natural

Luvunatural

xoxo,

reANNfi

BEENEFIT Lip Balm Review

Lip balm is belong to “must have and must bring” skincare item for me since my lips easily dry and chapped. I can go without lipstick or face powder. But left my lip balm at home is BIG NO NO…

So that’s why i always starving for good lip balm. I’m tired giving a chance to drugstore brand cause although easy to find but easy to make my lips drying. So i expand my journey to the natural one which i hope can healing my lips.

First one i try is Gulaco which is good. My lips become moist and it can lighten dark lips. Double Yay!!

So (maybe) you’d though i finally found my lip mate. But wrong.. Hehehe..
The bunch of natural made skincare product artisan in Instagram World still tempt me to try another one.

After a long hunt, i land my lips on BEENEFIT. Why? Because it has lemongrass flavor variant. Woohoo…

–Did i ever tell you how much i love tropical plants smell??–

So here is it

1442664454523Beenefit from Shirley’s Natural

Shirley’s Natural is a natural based skincare products owned by Shirley Halim and established in 2015. She has 2 best seller products, lip balm (Beenefit) & skin balm (ultra). But i’m more into her lip product. Heee…

Here’s the details.

Price: 50K

1442665200602

1444122851802By read it you will know why the product is fabulous for your lips. Shirley use various vegetable oils and butters which are known to be a good moisturizer and can heal chapped lips.

1443776174149

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

the expired date

the expired date

It very easy to use. You only need one sweep on both your lips, you will moisture enough (i used to swept Gulaco twice or thrice to got the same result). It stay longer too.. So i thought it will running for soo long #notthatimcomplaint. Another bright side: BEENEFIT also contuining gulaco’s work for lighten my dark lips. Yay.. Yay.. Getting a healthy lips is so easy. LOL

With many benefit from this Beenefit i think you should try one for the miraculous effect.

You can find further information on:
WEBSITE: shirleysnatural
Instagram: shirleysnatural

Oh i forget to add the negative effect. Should i tell?

Well, it just my hubby hate to kiss me if i wear BEENEFIT because my lips become to oily to handle. Hahaha.. Sawry baby *ala Cheon Song Yi*

xoxo,

reANNfi