On Day in Heaven Edge

To READ…

A desperate woman who find that her husband falling in love with another womanΒ  comes to see her God..

W: God, may i knock Your door and ask something?

G: What dear..

W: Could you give me an amnesia so i can forget that man?

G: No! Just accept it.

W: So, can i get my revenge?

G: No! Make your life for me because i already give life to you.

W: So, what should i do? Your test is too difficult to me.

G: Who’s say? Just accept it. Then come back to me. You’re already too far away from Me.

W: That’s it? So why do you still give him to me?

G: Because you are his responsibility. Until the end. He already promise.

W: But he didn’t love me.

G: Ask for his heart

W: But i’m tired.

G: Then die! I would not change someone’s destiny until they fight for it. If you tired then take a rest. But I will ignore you too since you ignore me..

W: (desperate) But i still feel the hatred. Can i called him a bastard?

G: Heh.. Yes, you can

W: Can i called her bitch?

G: You already did.

W: So, can i get my revenge?

G: No!! I said no! Get your life.. Bring your best to me and i will give My best to you.

W: But

G: Angel!!! Next…

Whatever your problems.. Just go back to your God and beg forgiveness and help..

taken from my #noveltobe #thehomewrecker πŸ™‚

Happy fasting anyone!!!

xoxo,

reANNfi

Advertisements

Skincare Regime with Aquila Herbal

1463774753606In this 2016, for me new month means new skincare products to try!!!! *happy me* *evil laugh *

Dan sekarang, maksudnya selama bulan mei ini saya lagi nyobain Aquila Herbal yang saya temukan di Instagram. Sebenernya saya sudah follow sejak beberapa bulan yang lalu,tapi masih ragu-ragu mau mencoba. Secara daftar “Skincare Waiting List” puanjang banget. Hehehe…Dan pada akhirnya tertarik beli, karena saya menang giveaway mereka.

Yes, sekitar awal Mei Aquila Herbal ngadain giveaway berhadiah Pure Body Butter. Dan saya menang! Alhamdulillah. Tapi (ada tapinya…) karena ongkos kirimnya ditanggung pemenang, saya jadi mikir-mikir, eman juga kalau cuma buat ngirim 1 produk. So’lah saya order produk lainnya.. Cuma bingung mau yang mana.

Setelah saya mencoba mengulik informasi dari ke mba Anindya –miminnya Aquila Herbal– dan menengok website (www.aquila-herb.com) serta instagram pemiliknya (pujiaquila), saya lumayan yakin kalau produk-produk Aquila aman dikonsumsi sebagai daily skincare.

Secuplik informasi dari websitenya..
Aquila From Website

Kekurangannya mungkin ada di belum adanya ijin dari BPOM yang katanya sedang diusahakan oleh pemiliknya..Tapi yah banyak juga handmade skincare artisan lainnya yang belum mengantongi ijin tapi sudah bisa beredar. Dan so far, belum ada masalah yang muncul. Mungkin ya karena bahan-bahannya alami dan fresh plus mereka semua menjaga kebersihan ketika produksi. Jadi bagi saya nggak ada masalah untuk mencoba produk buatan mereka termasuk si Aquila Herbal ini. Tapi feel free to correct me yes…

Nah, berikut produk-produk Aquila pilihan saya

1463110796139
1. Sabun Cair Bulus
>> Sabun dengan perpaduan dari minyak bulus serta minyak sereh yang kaya akan khasiat alami, membantu mengurangi flek hitam,melembabkan, mengurangi gatal, mengencangkan kulit, dll. Dapat digunakan segala jenis kulit (all skin type)
Harga: IDR 40K/100 ml
Komposisi: Minyak Bulus, Minyak Sereh (Lemongrass oil), potassium, air, gliceryn, minyak jarak(ricini oil)
“Tanpa: Parfum, Pengawet, Pewarna, Deterjen SLS (Sodium Lauryl Sulfate) atau turunannya”
My impression: Awalnya agak ngeri dengan kata-kata Bulus, hewan sejenis kura-kura. Tapi kemudian saya ingat, salah satu Diva Indonesia, Krisdayanti pernah ngomong kalau dia rajin banget pakai minyak bulus untuk wajahnya karena mampu mengencangkan dan mengenyalkan kulit plus menghilangkan flek hitam. Saya sih wow aja gitu dan pada akhirnya tertarik buat nyoba. Heeee… Dan nggak nyesel.
Sabun bulus Aquila ini mengandung busa yang cukup banyak tapi lembut. Jadi nggak bikin kulit kering. Malah kalau habis nyuci muka, kulit wajah berasa lembut, pori-pori terlihat lebih menutup dan segar. Cuman hati-hati kalau sudah kena mata, lumayan perih cyiin..

1463110858624
2. Natural Toner
>> Toner yang membantu menyeimbangkan/menjaga PH kulit, mengurangi jerawat & komedo, mengecilkan pori dan mengencangkan kulit.
Harga: IDR 45K/100 ml
Komposisi: Air, gula, apel, ragi, ekstrak pegagan & aloevera
My impression: Toner yang menyenangkan. Hee… Menyegarkan dan melembapkan plus bisa mengangkat sisa-sisa pembersih. Yang pasti kulit jadi lebih bersih so pelembab bisa lebih gampang menyerap di kulit. Makanya meskipun di botol tertulis dipakai di malam hari, saya pakai pas pagi juga dong. Heeee..

1463110345694
3. Krim Pagi
>> Krim yang membantu melembabkan kulit sekaligus melindungi kulit dari pengaruh buruk sinar matahari.
Komposisi: Water, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Stearic Acid, Zinc Oxide, Cetyl Alc., Stearyl Alc., Oriza Sativa (Rice) Bran Oil, Olea Europea (Zaitun) Fruit Oil, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Vitus Vinifera (Grape) Seed Oil, Beeswax, Xantham Gum, Pottasium SOrbate.
Harga: IDR 45K/14gr
My impression: Yang paling saya suka, krim ini cepet banget meresap di kulit. Jadi, bisa membantu kerempongan saya di pagi hari. So far so good.. Melembabkan, nggak bikin kumus-kumus dan nggak terlalu bikin wajah oily. Plus sudah mengandung pelindung dari sinar UV A & B dari zinc oxide. Yippi!!!

146311097796814631109067114. Krim Malam Pencerah
>> Membantu mencerahkan, menyamarkan flek hitam dan menutrisi kulit.
Komposisi: Water, Cocos Nucifera (Coconut Oil), Stearic Acid, Cetyl Alc., Stearyl Acl., Oriza Sativa (Rice) Bran Oil, Olea Europaea (Zaitun) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Vitus Vinifera (Grape) Seed Oil, Beeswax, Xanthan Gum, Pottasium Sorbate, Vitamin B3 (Niancimide), Kojic Acid, Hibiscus Sabdarifa (Rosella) Flower Extract, Cantella Asiatica (Pegagan) Extract, Patchouli Essential Oil
Harga:Β  IDR 45K/14gr
TANPA MERCURY, HIDROQUINON, RETINOL, PENGAWET PARABEN, PEWARNA DAN PARFUME
My impression: Hampir sama dengan krim paginya. So far so good. Bikin wajah nggak kumus-kumus dan berminyak ketika bangun tidur. Minus-nya mungkin bau krimnya lebih mengganggu ketimbang yang pagi.
1463147875952
5. Serum Kojic Acid
>> Mengurangi/menipiskan flek hitam, mencerahkan, menghaluskan dan mengencangkan kulit. Efektif juga untuk mengeringkan jerawat dan membantu membersihkan bekas hitam jerawat.
Komposisi: Gel base, Kojic Acid, Arbutin, Vit B3, K-Sorbat, Vit C, Pueraria Mirifica Extract.
Tanpa Pengawet Paraben, Hidroquinon, Retinol, AHA, Glicolic Acid dan Pewarna.
Harga: 100rb/10ml (botol kaca)
My impression: Si serum ini saya pakai sekitar 5menitan sebelum krim pagi & malam. Yah untuk menambah kedahsyatan efeknya. Teksturnya gel agak cair jadi gampang meresap di kulit. Suka!!!!

1463774341159
6. Spirulina mask
>>  Masker berbahan dasar spirulina (tumbuhan air sejenis ganggang yang berwarna hijau kebiruan) mengandung ß -carotene, vitamin E, asam linolenik, yang baik untuk melawan penuaan. Spirulina secara empiris berkhasiat menghilangkan radikal bebas di dalam tubuh, menunda proses penuaan, mengatur metabolisme, meningkatkan fungsi kerja kelenjar tubuh, memperlambat penyusutan kelenjar, meningkatkan vitalitas, dan memberikan kecantikan dari dalam dan luar tubuh. Manfaat Masker Spirulina: membantu detoksifikasi kulit Anti aging Anti oksidan, mengencangkan kulit, menghaluskan kulit Mengecilkan pori-pori
Komposisi: Arrowroot organic (Tepung Garut), Spirulina (alga/ganggang), Curcuma rhizoma extract (kunir), Oryza sativa (beras), Manihot utilissima (singkong).
100% alami TANPA PENGAWET,PEWARNA DAN BAHAN KIMIA TAMBAHAN
Harga: 25rb/20g
My impression: Belum bisa ngomong banyak, karena baru nyobain satu kali. Heee.. Yang pasti masker termasuk skincare rutin saya. Jadi produk ini termasuk must try item lah. Stay tune untuk melihat efek dari masker nya yaa…

1463111032847
6. Pure body butter
>> Membantu mencegah terjadinya stretch mark dan menjaga elastisitas dan kelembaban kulit.
Komposisi: Cocoa Butter asli Indonesia, Shea Butter Africa Organik, Extra Virgin Olive Oil, Extra Virgin Coconut Oil asli Indonesia, Patchouli (daun nilam) Pure Essential Oil asli Indonesia, Sesame seed oil asli Indonesia (minyak biji wijen)
Tanpa parfum, pewarna, pengawet dan bahan sintetik. Simpan di lemari pendingin jika tidak akan digunakan dalam waktu dekat
Harga: /50gr
My impression: Meski belum hamil, tapi saya sudah punya stretch mark. Mungkin efek kenaikan berat badan setelah bekerja yaaa.. –ngeles–
Saya nggak rutin makainya sih, karena punya dua body butter yang harus habis dalam waktu berdekatan. Tapi kalau mau dibandingkan, saya suka yang pure ini karena baunya lebih “plain” jadi bisa saya campur dengan essential oil lain. Misal, kapan hari badan saya menunjukkan gejala mau batuk trus saya oleskan campuran Pure Body Butter dengan beberapa tetes eucalyptus eo ke dada dan badan. Alhamdulillah batuknya nggak jadi datang.

FINAL THOUGHTS
Saya sudah menggunakan produk Aquila Herbal ini sekitar 2 mingguan. Dan boleh dibilang, saya oke. Heee.. Kulit saya mulai lebih lembut, jerawat bulanan gampang kering dan hidung lebih bebas komedo!! Dan yang agak amazing, biasanya di ujung hidung saya ada kayak jerawat yang nggak ilang-ilang, ini mulai mengecil cyiiin.. Alhamdulillah yah *kibasin kerudung* Plusnya lagi harganya terjangkau, nggak sampai bikin mata si Koko membelalak. Biar agak menyakinkan, saya posting juga foto before – after nya yaa…
1463110255622
1463107751472

DIMANA BISA BELI:
Website
Instagram

My Decoupage Workshop

When I opened my album photo. I found those pictures from my decoupage workshop..

As uncreative person, I would like to learn how to improve my skill and talents. And I would love to join handcrafting workshops which held many times in Surabaya. But usually I faced with how high the price to join those events. So when my friend who is a founder of women blitz, Mb Lilies offering me to joint her decoupage workshop just for IDR 75K,I rejoiced!

Hehehe Decoupage is kind of art which of decorating an object by gluing colored paper cutouts onto it in combination with special paint effects, gold leaf and other decorative elements. Commonly an object like a small box or an item of furniture is covered by cutouts from magazines or from purpose-manufactured papers. Each layer is sealed with varnishes (often multiple coats) until the “stuck on” appearance disappears and the result looks like painting or inlay work. The traditional technique used 30 to 40 layers of varnish which were then sanded to a polished finish. (source: wikipedia)

And now decorate your home or give your friends with Decoupage goodies is a trend. If you decided to buy it, you must spend more than 300K just from the small goods like pencil case. Later many Decoupage artisan held a workshop so other people can also learn to make it by themselves. Usually you should pay more than 400K to join the workshop. What a price!!

I joint the workshop with one of my co-worker. Held in one hotel in Surabaya, I don’t know that the workshop was so much fun. Though then revealed I was the one who didn’t have any experience in this field. LOL

So, you can guess that I was the one who always bothering the instructor.. And no doubt that, finally my creation have been made with many “oops”, “oh my God”, “sorry”, “oh”, etc #notthatImsorry

In the end I feel glad to joint this event. I get a new skill and friends. But I don’t think I will do this diy decoupage again. Just because I’m not patient enough to do that. Hahaha..

Here’s the compilation of my impatiently skill.. ^_^

Decoupage 1

Decoupage 2

Decoupage 3

Decoupage 4

Enjoy the pics..

xoxo,

reANNfi

What if

What IfWhat if

What if 15 years ago i decided to pursue my dream, study abroad…
Ignoring all my mum’s objection.
Because she doesn’t want her girl live far away from her..

What if..

Will my life go as i want?
Will i become a archeologist as my dream?
Will my life was going as Indonesian standard?

Well,
If 15 years ago, i decided to pursue my dream..

Maybe now, I’m working in Turin while watch my favorite club game.. Or if choose to go back to Indonesia, i will stay single. LOL.. Not that the marriage is scary or something. I just can’t live with my city’s standard. When you study diligently, then get a job or marry someone. And if you already marry, within a year you should get baby, the next two year you will get another baby, have a house and car and etc and etc…

Just, why i can’t live with my own standard?
I just want to be I am. Not a person who live “normal” as your community want..

Gah.

What if.

The blue me,

reANNfi

My first pose for Neez :)

Having a clothing line means you should be ready to become an unofficial brand ambassador and guinea pig??? LOL…

IMG_20160418_190436_1461225154313-01

1461225108159_1461225313585

> Made from high quality premium ima.. The fabric is cotton, thick but comfie.

1461225256371_1461225325152

This one made from wolfis and Japanese cotton. Very very recommended.

Well, now i have homework.. Finding a good spot to take pictures and trying many poses. LOL…

Please kindly visit my muslim clothing wear.. NEEZ

Thank you

xoxo,

reANNfi

 

Chark by Blustone Avenue

Chark Foto

ATTENTION!!! you will find rather disgusting images.

the big neez beauty review is back!

And now i won’t talk about skin or body care regime. It’s about teeth!!!! *big smile*

FYI, i have some problems regarding my oral health:
> sometimes bad breathe (my gastric acid is something)
> tartar
> yellowish teeth

I can resolve the first problem by choosing my food carefully. I can’t eat something that can cause my gastric acid level higher. Case closed.

But for the last two, it looks like i can’t do nothing. I already try various different tooth pastes, but failed. I don’t wanna go to dentist just to whitening my teeth, it cost a lots. Heeeee…

One day, when scrolling around my IG (again!!!) i found an interesting product, CHARK from Blustone Avenue.

Description:
New Improved Formula. Organic teeth whitening and detoxify organic mouth area. Safe to use for all ages, pregnant women and breastfeeding women.

They also claim their products 100% organic, has FDA license…

Oh well, i tempted. So of course i bought it πŸ™‚

Here’s the looks..
Chark Texture

Chark Backstory
Ingredients:
1. Activated Charcoal
2. Bentonite Clay
3. Himalayan Sea Salt
4. Organic French Clay
5. Lemongrass Extract

Price: IDR 75K

Nett: 50 gr black powdery in plastic jar

Benefit:
1. Whiten teeth naturally
2. Prevent teeth plaque / tartar
3. Remove teeth plaque/tartar
4. Cure bad breath
5. Eliminate mouth ulcer
6. Clean your teeth thoroughly
7. Prevent gingivitis
8. Acts like mouth-area anti bacterial

How to use:
1. Grab a toothbrush
2. Dip into the water until bristles wet
3. Dab the brush into Chark powder
4. Brush teeth for 1-2 minutes
5. Rinse until clean

StepbyStep Chark

*Use at least 3-4 times a week for best results*

My impression:
At first time i applied Chark, i felt weird! Cause you know, POWDER.. It is an unconventional way (in my life) to clean my teeth. I’m afraid i end up swallow the powder. Hahahaha… But i’m not too worry since i thought the ingredients are food grade, CMIIW..
After 2 weeks, i found the good result. My teeth whiter and my plaque?? Where are you going guys? Hehehe…

BA Chark
See the difference? So you can say, I’m impressed!!
You should try it too…

xoxo,

reANNfi

When God answers your pray

Assalamu’alaikum wr. wb.

Postingan kali ini sedikit berbeda. Nggak bermaksud jadi ustadzah juga sih. Cuma pengen berbagi aja.

Ini tentang doa. Hayo siapa yang rajin berdoa baik sesudah sholat maupun di waktu lain? Kalau saya lebih banyak sehabis sholat, biasalah.. kalau saya lagi berdoa berarti saya sedang meminta sesuatu ke Allah. Heee… Karena doa sendiri salah satunya berarti permohonan.

Terkadang ada celetukan, ngapain kita berdoa toh kadang nggak dipenuhi sama Allah. Eits, kalau ngeliat pengalaman saya pribadi, doa itu ajaib kok. Menunjukkan banget kalau Allah mendengar doa kita. Tinggal kitanya yang mau bersyukur nggak.

Ini beberapa pengalaman saya berkenaan dengan doa dan terkabulnya..

Duluuuu banget, awal-awal menikah saya pernah lho berdoa minta dikasih rumah sebelum hari raya. 2 tahun kemudian saya teken kontrak dan ngasih uang muka pas seminggu sebelum Idul Adha tahun 2015.

Lesson: Doa kita kadang nggak langsung dijawab saat itu juga. Maksudnya saya doa sekarang etapi baru keturutan beberapa tahun kemudian. Yeah, Allah tahu TIMING yang tepat untuk memberi kita sesuatu.

Tapi lalu saya galau, dengan mengambil rumah kayak gini otomatis saya akan bersinggungan dengan ka-pe-er dan sebagainya yang mengandung riba. Galau lah saya dan berdoa apa ada rumah yang cara pembeliannya syar’i?

Nah ini nggak perlu menunggu lama jawabannya, beberapa hari kemudian di grup chat dengan teman-teman SMA, ada yang memposting rumah dijual secara syariah dan tanpa riba. What??!!! Teorinya saya harusnya bilang Alhamdulillah dan langsung pesen satu kan ya (lu kate terang bulan, bisa langsung ambil pesen) tapi, ternyata tempatnya di Sekapuk. Di pucuk dunyo ne Gresik (bahasa saya kalo merujuk ke tempat yang jauh). Si Koko pasti nggak bakalan setuju.
IMG-20160203-WA0001
Tapi doa saya kejawab kan?

Then, baru-baru ini saya lagi bingung enaknya tetep kerja atau resign dan jadi ibu rumah tangga aja. Dan saya berdoa dong disetiap abis sholat biar dikasih petunjuk.

Voila, suami tetiba minta saya tinggal dirumah aja, trus tiba-tiba saya jadi sebel kalau ada divisi sebelah bikin masalah (padahal biasanya saya sabar lhoo…) dan tiba-tiba aja artikel ini terpampang didepan mata…

IMG-20160404-WA0000

Hahaha… Terjawabnya pertanyaannya.. Tinggal nunggu kesiapan batin saya menjadi ibu rumah tangga #tsaah. Maksudnye saya baru bisa ngerasa lega di rumah kalau sudah tinggal di rumah sendiri atau punya baby. Dan sekarang dua-duanya belum. Semoga disegerakan ya. Amiin.

Yang terbaru, saya yang lagi desperate pengen punya baby bertanya ke Allah, kenapa kok saya belum diberi kepercayaan untuk dititipi seorang #nextmuslimgeneration?

Paginya pas lagi nyekrol halaman facebook, saya mendapati postingan ini dan langsung shock dan merasa kayak ditampar.

IMG-20160406-WA0000

IMG-20160406-WA0002Well, bisa jadi ini lah jawabannya. Meski saya tahu bahwa jawaban utamanya itu “anak itu haknya Allah”. Tapi saya tetep butuh alasan yang agak logis (LOL) Kalau kami punya anak sekarang, bisa jadi saya berperilaku sama kayak orang tua yang ada dicoretan itu *sigh*

*renungan lagi*

So yes, berdoalah dan bertanyalah pada Allah. Insha Allah akan ada jawabannya. Karena doa juga salah satu komunikasi kita dengan sang pencipta. Nggak cuma sama pasangan doang kan komunikasinya? Hehehe.. Peace.

Etapi jangan lupa, untuk selalu bersabar dan bertawakal terhadap segala ketentuan Allah. In the end, you just It creation and It own your life. Just always feel blessed and thankful.

Berikut saya cuplik salah satu hadist:

Tiada seorang berdo’a kepada Allah dengan suatu do’a, kecuali dikabulkanNya, dan dia memperoleh salah satu dari tiga hal, yaitu dipercepat terkabulnya baginya di dunia, disimpan (ditabung) untuknya sampai di akhirat, atau diganti dengan mencegahnya dari musibah (bencana) yang serupa. (HR. Ath-Thabrani)

Mari berdoa…

xoxo

reANNfi

Neez first bazaar

IMG_20160320_074608.jpg

It’s a wrap!!

Baru aja nyelesein bazar di AJBS dalam rangka ulang tahunnya YDSF. Dan alhamdulillah ada yg tertarik beli. Hahaha..

Since yesterday (March, 20) was my first experience took part in selling thing aka bazar. It was very overwhelming *drama*

Saya sampe nggak napsu makan, nggak kepengen pipis dan nggak napsu belanja di stan lain. Hehehe.. Pokoknya, kemarin itu nggak saya banget deh. Mana hemorrhoid saya kambuh dan lagi dapat “women period”. Lengkap!

But in the end, nggak ngurangi exited saya dalam mempromokan neez meski nggak frontal sih. Karena dari pengalaman pribadi, saya nggak terlalu suka kalau ada penjual yang napsu banget ngenalin barang-barangnya. So. keep calm (bukan saya juga kan).

Dan saya juga bersyukur banget, keluarga (suami, ortu, budhe & pakdhe) datang nemenin saya jaga stan. Si lil neez? Lagi sibuk jadi panitia acara *sigh*

Overall, mereka rata-rata suka dengan produk neez bahkan ada yang nawarin jadi reseller *hidung langsung kembang kempis*. Hehehe.. ditampung dulu yaa.. Selain itu masih banyak respon positif (selain duit yang pasti. Heee…) yang kami dapatkan dari acara kemarin. We are very grateful.
IMG_20160320_074627.jpg
Oh, itu.. dua baju paling kiri itu yang banyak diidam-idamkan para shalihah. Tapi kebanyakan mereka langsung mundur begitu tahu harganya. We sell at 300K for a set khimar & jilbab (bahannya mahal cyiin..) dan mereka shock. Sebenernya kalau di online harga segitu sih wajar, tapi mungkin belum rejeki kami. So, ada yang mau?

Knowing that it was fun, mau deh kapan-kapan ikut lagi deh.

Oh ya jangan lupa follow akun IG kami yaaa…

Neez
>>> bacanya nis ya shalihah. Bukan neez. We love you

xoxo,

the big neez

homemade_kefir for skin detox

Hello friday!!

Today i will give you a review about my recent skincare regime. It looks like i change my regime for every month. Hohoho… #notthatimcomplain #myhubbydoes

For February and recently i dare myself to try KEFIR for detoxifying reason.

Yes, kefir is everywhere now in Instagram world. You can drink it or put on your face as skincare regime. What? Yes, cause kefir known has many benefits. Even you can found kefir in Al-Quran (76: 5-6). But what kefir is?
Here’s the information that i found in wikipedia:
Kefir, keefir, or kephir (/k?’fir/ k?-FEER),[1][2] alternatively milk kefir, or bΓΊlgaros, is a fermented milk drink made with kefir “grains” (a yeast/bacterial fermentation starter) and has its origins in the north Caucasus Mountains.[3] It is prepared by inoculating cow, goat, or sheep milk with kefir grains.[4] Traditional kefir was made in skin bags that were hung near a doorway; the bag would be knocked by anyone passing through the doorway to help keep the milk and kefir grains well mixed.

Naturally, i should stay away from kefir (cause you know, animal milk..) But since i develop hemorrhoid symptom, i started drink yogurts which a pretty help during the healing time. And just because kefir is yogurt like but more in higher level, maybe i should give it try. Not to drink it (i’m afraid the taste is unbearable. Heeee…), but to put on my skin cause the benefit for your skin. It said kefir can ditch all chemical thingy fromΒ  you skin. You named it hydroquinon, mercury etc.

Yes, i give it try and started to look many kefir products. From instagram (where else..), i found homemade_kefir, a mother who sell many kefir products especially skin and body care. And she reside in Surabaya (cheaper delivery cost, anyone?). Hurray!!!

She offered 2 package skincare regime which consist: kefir mask, toner, cleanser, cream, facial foam. The difference lay on the mask, one with blueblack varian the other is pure etawa kefir mask.

I choose the pure one since it cheapest. Bwuahaha… I also skipped facial foam cause simply i don’t need it. But i added V-Spray because it claimed can help to cure hemorrhoid.

1458249979861

So.. Let’s check my review!
1458233419819

1. Cleansing milk
>> It has lime scent and creamy texture. A good cleanser which help you to throw away the dirt. But you should know, usually i don’t put a ton makeup. So, i don’t know if this milk could be a makeup remover too. Use it twice a day: morning and night before sleep.
1458249059733
2. Toner
>> My most favorite product. It watery like. So give a refresh and bright feel to your skin. Apply after you cleanse your skin.
1458249504543
3. Pure etawa mask
>> it claimed can:
1) Detoxify your skin from chemical ingredients that live long under your skin surfaces
2) Reduce acnes and dark spots and fungi (wait, fungi in my face ?? Yieks)
3) Reduce fine lines and shrink pores
4) Maintain your skin’s natural moisture
5) Smoothing and brightening your skin (Well, it does. Hehehe..)

>> For the first 30 days of detox program i should regularly apply mask EVERY DAY. But sometimes i skipped. Heee.. For some time, when the mask still on my face i can feel “nrecep-nrecep” oh my, i can’t find a similar word in English, maybe sting effect. You know, like an ant bite your skin. Not in dangerous way. Really. The Homemade_kefir owner said it detox effect. So, never mind. Usually i feel it on my chin and cheeks. Can’t complain tough cause i can feel the good things. My blackheads vanish! And give the brightness vibe instantly!
1458249100256
4. Kefir cream 3pc
>> made from kefir and coconut oil and others. The only one product that show the ingredients. Hehehe.. It has a creamy texture and lime scent too like the cleansing milk. But the milky scent is smell strong too which is…. *sigh* The coconut oil add protections against UV.

1458249788473
5. V-spray
>> Has watery like texture too like the toner but with different (and odd) smell. Hee.. Never mind, it help to lessen my hemorrhoid symptoms. Alhamdulillah.

Overall…

What I like : It definitely give everything as promises. My skin slowly become smooth and moist and I realized that my smile lines doesn’t looks firm as usual.I just hope that the fungis will also gone away too (since i can’t see it.. Hehehe).

What I dislike:
It should keep in refrigerator *sigh* For a lazy girl like me it’s too tiring..
Doesn’t show the ingredients. I mean, since it good products, I should know which ingredient that change my skin so much. Or maybe it’s simply kefir that work amazingly.
The smell!! How many times I told you that I hate milky smell. But since I determined to try Homemade_kefir, I should bear it. Hehehe..

Re-purchase : not now.. I still traumatized with the smell. I should prepare my mentality more. Hehehe.

So, if you never find a problem with milky products. You should try!

Happy friday,

reANNfi

The Big Neez on February

Salaam..

Can believe we already reach March!

And then realized that I didn’t post anything on February!! What a.. I
also seldom post something on instagram which is strange. Hahaha.

Here’s quick update what happened in my February life (if you’re interest :))

1. Struggling with office work more than usual.

2. Struggling with neez cause, we started to join bazaars to introduce our brand to public. So we prepare many things like abayas, khimar, brooches, name cards and many pretty goodies to decor our booth. Hehehe.. Also, I was thinking about a neez special design to differentiate ours with other brands. I’m lil bit exhausted mentally and financially.. LOL

20d6f9aa89b572273a177363ed2716a6e6c2edad

3. Just because I need to entertain myself.. I started watching a drama again! I choose Korean drama, Descendant of The Sun. Being a stalker of Song Joong Ki since running man and always be Song Hye Kyo’s beauty fans, so it a must. Hehehe.. So far, it doesn’t dissapoint me. And i’m planning to watch Come Back Ajusshi too and Goodbye Mr. Black (Hello, Jin Wook Oppa and Chae Won-ie!!)

descendants-of-the-sun

4. Said goodbye to our song Triplets in TV but welcoming them on instagram! Thank you Song Appa for made an account and send us your sons picts. Because i definitely will miss their antics on tv..

5. Detoxifying my face with homemade_kefir products. Well kefir is known can remove toxin and chemicals from skin, soften the skin and has brightening effect! Hehehe.. Will make a proper review after this.

IMG_20160205_204941

6. Started diligently consume lemon water + honey in the morning and fruits as breakfast. I cheat sometimes but I feel good. I have tried to skipped for several days, and i taught i got a cold T_T

So, in the end.. Healthy life looks like match with me.. Do you agree?