Chark by Blustone Avenue

Chark Foto

ATTENTION!!! you will find rather disgusting images.

the big neez beauty review is back!

And now i won’t talk about skin or body care regime. It’s about teeth!!!! *big smile*

FYI, i have some problems regarding my oral health:
> sometimes bad breathe (my gastric acid is something)
> tartar
> yellowish teeth

I can resolve the first problem by choosing my food carefully. I can’t eat something that can cause my gastric acid level higher. Case closed.

But for the last two, it looks like i can’t do nothing. I already try various different tooth pastes, but failed. I don’t wanna go to dentist just to whitening my teeth, it cost a lots. Heeeee…

One day, when scrolling around my IG (again!!!) i found an interesting product, CHARK from Blustone Avenue.

Description:
New Improved Formula. Organic teeth whitening and detoxify organic mouth area. Safe to use for all ages, pregnant women and breastfeeding women.

They also claim their products 100% organic, has FDA license…

Oh well, i tempted. So of course i bought it πŸ™‚

Here’s the looks..
Chark Texture

Chark Backstory
Ingredients:
1. Activated Charcoal
2. Bentonite Clay
3. Himalayan Sea Salt
4. Organic French Clay
5. Lemongrass Extract

Price: IDR 75K

Nett: 50 gr black powdery in plastic jar

Benefit:
1. Whiten teeth naturally
2. Prevent teeth plaque / tartar
3. Remove teeth plaque/tartar
4. Cure bad breath
5. Eliminate mouth ulcer
6. Clean your teeth thoroughly
7. Prevent gingivitis
8. Acts like mouth-area anti bacterial

How to use:
1. Grab a toothbrush
2. Dip into the water until bristles wet
3. Dab the brush into Chark powder
4. Brush teeth for 1-2 minutes
5. Rinse until clean

StepbyStep Chark

*Use at least 3-4 times a week for best results*

My impression:
At first time i applied Chark, i felt weird! Cause you know, POWDER.. It is an unconventional way (in my life) to clean my teeth. I’m afraid i end up swallow the powder. Hahahaha… But i’m not too worry since i thought the ingredients are food grade, CMIIW..
After 2 weeks, i found the good result. My teeth whiter and my plaque?? Where are you going guys? Hehehe…

BA Chark
See the difference? So you can say, I’m impressed!!
You should try it too…

xoxo,

reANNfi

Advertisements

BEENEFIT Lip Balm Review

Lip balm is belong to “must have and must bring” skincare item for me since my lips easily dry and chapped. I can go without lipstick or face powder. But left my lip balm at home is BIG NO NO…

So that’s why i always starving for good lip balm. I’m tired giving a chance to drugstore brand cause although easy to find but easy to make my lips drying. So i expand my journey to the natural one which i hope can healing my lips.

First one i try is Gulaco which is good. My lips become moist and it can lighten dark lips. Double Yay!!

So (maybe) you’d though i finally found my lip mate. But wrong.. Hehehe..
The bunch of natural made skincare product artisan in Instagram World still tempt me to try another one.

After a long hunt, i land my lips on BEENEFIT. Why? Because it has lemongrass flavor variant. Woohoo…

–Did i ever tell you how much i love tropical plants smell??–

So here is it

1442664454523Beenefit from Shirley’s Natural

Shirley’s Natural is a natural based skincare products owned by Shirley Halim and established in 2015. She has 2 best seller products, lip balm (Beenefit) & skin balm (ultra). But i’m more into her lip product. Heee…

Here’s the details.

Price: 50K

1442665200602

1444122851802By read it you will know why the product is fabulous for your lips. Shirley use various vegetable oils and butters which are known to be a good moisturizer and can heal chapped lips.

1443776174149

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

the expired date

the expired date

It very easy to use. You only need one sweep on both your lips, you will moisture enough (i used to swept Gulaco twice or thrice to got the same result). It stay longer too.. So i thought it will running for soo long #notthatimcomplaint. Another bright side: BEENEFIT also contuining gulaco’s work for lighten my dark lips. Yay.. Yay.. Getting a healthy lips is so easy. LOL

With many benefit from this Beenefit i think you should try one for the miraculous effect.

You can find further information on:
WEBSITE: shirleysnatural
Instagram: shirleysnatural

Oh i forget to add the negative effect. Should i tell?

Well, it just my hubby hate to kiss me if i wear BEENEFIT because my lips become to oily to handle. Hahaha.. Sawry baby *ala Cheon Song Yi*

xoxo,

reANNfi

Green Mommy Skin Care

Setelah “kapok” pakai produk dermatologist, saya mutusin balik ke Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening. Hehehe..

Tapi karena takut efek samping di kulit wajah karena switching produk dokter ke Hadalabo, saya jadi pengen pakai produk yang alami dulu. (Halah, bilang aja mau nyobain barang baru :))

Why greenmommy? Saya menemukan website ini juga nggak sengaja. Suatu hari, saya browsing tentang bahaya Aluminium Chlorhydraat pada deodorant. Sementara banyak produk deodorant di pasaran mengandung bahan tersebut. Ngeri dong.. Nah, pencarian saya berujung pada situs greenmommy, yang dimiliki oleh Ibu Deasy Srihandi. Beliau itu selain nulis artikel tentang green living, ternyata juga jualan produk-produk ramah lingkungan yang diproduksi sendiri. Keren.. Range produknya pun lengkap, mulai dari sayuran fresh, mie instan, susu kacang, sabun cuci, kue kering sampai kosmetik *plok plok*

Pilihan barang yang bisa dipesan bisa dilihat disini. Tapi kalau mau kenalan dulu boleh di-like lah akun facebooknya πŸ™‚

Dari akun efbe itu saya bisa konsul produk skin care apa yang cocok dengan kebutuhan kulit saya. Mbak adminnya baik kok.

Finally, saya memilih Aloe Creamy Cleanser, Real Rose Toner dan Natural Skin Brightening Butter untuk pelembab wajah. Setelah dua bulan pemakaian dan hampir habis barangnya, saya baru niat bikin review.. hehe..

1. Aloe Creamy Cleanser

Image

Image

Image
Ingredient:
Aqua, castor oil, coconut oil, olive oil, sunflower oil, aloe vera, chamomile water, cucumber, glicerine, lecithin, xanthan gum, lemon essential oil, lavender essential oil.

Kemasan:
Botol pump plastik ukuran 100 ml.

Harga: Rp. 40.000

Cara Pakai:
Oleskan pada wajah secara rata. Bilas dengan air. Keringkan.

Comment: Cleanser ini tidak mengandung detergen, jadi meski digosok-gosok kayak apa busanya cuma dikiiit banget. Saya sukanya kulit jadi lembut setelah pemakaian, nggak keset. Tapi harus hati-hati nih kalau menekan pumpnya, karena cairan yang keluar suka terlalu banyak atau sedikit. Hehe, nggak bisa sesuai keinginan. Dan saya juga agak terganggu sama baunya, bau minyak jelantah 😦

2. Real Rose Toner

Image

Image

Image

Image
Ingredient:
Rose water, glicerine, citric acid, lavender essential oil, rose essential oil, apple vinegar.

Kemasan:
Botol plastik spray ukuran 60 ml.

Harga: Rp. 30.000

Cara Pakai:
Dipakainya setelah wajah dibersihkan yaa.. Bisa langsung disemprot ke wajah dan leher (dengan mata tertutup yaaa..) atau bisa juga disemprotin di kapas baru diusap-usapkan ke wajah.

Comment:
I love it. Tonernya nggak bikin kulit kering, mungkin karena alcohol free yaa. Trus baunya seger.. Secara air bunga mawar dicampur cuka apel. Dan penambahan apple vinegar bikin kulit nggak terlalu oily. Yippie!!!

3. Natural Skin Brightening Butter

Image

Image
Ingredient:
Organic cacao butter, organic beeswax, non gmo corn powder, rosemary essential oil, papaya essential oil, strawberry essential oil, brightening oil.

Kemasan:
Jar kaca ukuran 35 gr. Tidak menyertakan sendok, jadi bisa pakai cotton bud buat ngambilnya.

Harga: Rp. 60.000

Cara Pakai: digunakan setelah wajah dibersihkan. Ambil secukupnya (kalau saya sih seujung jari telunjuk), oleskan di seluruh wajah dan leher. Tambahan dari saya, dipakainya sambil dipijat ya.. Biar cepat meresap ke kulit dan nggak kileng-kileng dan pliket (aduh, bahasa indonesianya apa ya?) Oh ya, butter ini juga bisa digunakan untuk badan lhoo..

Comment:
Krim ini bertekstur butter, jadi pekat dan oily. Kita cuma butuh sedikit aja untuk melembabkan kulit. Pertamanya saya khawatir kalau pelembab ini justru bikin kulit tambah berminyak. Tapi ternyata dugaan saya salah. Biasanya, pas saya nyampe di kantor hidung ini sudah mulai ngeluarin minyak, sekarang nggak tuh. Malah lebih moist berasanya kalau disentuh πŸ™‚ Oh ya, yang perlu diperhatiin, krim ini sesuai namanya yaitu brightening bukan whitening. Jadi kalau kalian pengen kulit lebih putih pastinya krim ini bukan solusi yang pas πŸ™‚

Conclusion:
>> Secara keseluruhan, saya suka rangkaian produk skin care Green Mommy ini. Bahannya alami, tanpa bahan kimia dan pengawet, jadi berasa aman pakainya. Tapi ya perlu hati-hati, karena nggak mengandung bahan pengawet produknya lebih cepat “basi”. Untungnya Mbak Deasy ini menyertakan tanggal kadaluarsa di kemasan. Legaaa.. Harganya punΒ  terjangkau. Lebih lega lagi *wink

But the best part is I feel my skin improved. It become soft, moist and slowly my skin seems going to normal condition.Happy!!
Bekas-bekas “kehancuran” kemarin udah nggak ada lagi!

Meski, ukuran pori-pori tetap sih 😦 Tapi yah, kalau kulit sudah dalam kondisi bagus, jerawat, komedo dan berbagai macam masalah lainnya mana mau mampir. Betul nggak? πŸ™‚

Untuk repurchase? Mau sih, tapi nggak sekarang. Hehehe… Baru mau beli lagi kalau pas hamil. Kan produk ini bebas bahan kimia, jadi aman untuk kandungan πŸ™‚ Kalau sekarang, ya tetep mau nyobain produk pasaran laah…

NB: Now, i put my eyes on Menard. So i should save my money πŸ™‚

love,

reANNfi